La LINDA és una gossa Bulldog Francès, de 4,5 anys.

La LINDA és la típica gossa d’aquesta raça que té problemes respiratoris de naixement, no respira bé pel nas i ronca bastant. És un problema que no se li sol donar massa importància fins que tenen complicacions greus evidents.

La LINDA va començar a tenir dificultat per respirar, mucositat,… amb 3 anys d’edat. Però va arribar un moment que ja la disnea era molt evident i va deixar de menjar. Vam fer una exploració de la gossa sota anestesia general, amb fibroendoscopia, per valorar paladar i laringe, i vam veure que el paladar tou era massa llarg i la laringe estava col.lapsada, degut al que li entrava poc aire als pulmons, s’estava ofegant.

Vam plantejar una cirurgia per millorar el seu estat de salut, que consisteix en fer més grans les narius i així el pacient pot respirar molt millor i fer una ressecció del paladar sobrant. Aquesta tècnica, avui en dia, es pot realitzar amb làser, el que redueix el temps en que l’animal està anestesiat i hi ha menys perill d’hemorràgia.

narius abans cirurgia narius despres cirurgia

La cirurgia es va realitzar quan la gossa tenia 3,5 anys, i va ser tot un èxit. La gossa no s’ofega (sobretot a l’estiu), juga més, està més contenta,…. Segons els propietaris ha canviat el caràcter per millor, abans era una gossa apàtica i ara és molt juganera.

Ara ja fa un any que es va fer la cirurgia, i la gossa està en perfectes condicions, segueix contenta, la fan passejar molt i aguanta (cosa que abans no podien).